erişteli yoğurt çorbasıÇık Yemek Salonu'ndan Ramazan İftar Menüsü 29. Gün,
şehzade kebabı,
patatesli kol böreği,
mozaik pasta
Yiyenlerin Bir Daha İsteyeceği Bir Ana Yemek Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak eti kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve düdüklü tencerenin içine koyup eylerim üzeri geçeçek şekilde su koyulalım ve kaynatalım.
Kaynayan etin üzerindeki köpüğü kaşıkla alıp düdüklü tencerenin ağzını kapatalım ve eti haşlayalım.
Bir tavanın içine sıvı yağını koyalım ve içine doğradığımız soğan ve sarımsağı 2 dk kavuralım ve üzerine biberi ilave edelim.
Haşlanan erinir süzgeç yardımı ile tencereden alıp soğanlı harcca katıp baharatlarını ilave edip karıştıralım.
Patlıcanları alaca bir şekilde soyalım ve küp şeklinden biraz uzun doğrayıp 20 dk tuzlu suda bekletelim daha sonra tavaya koyduğumuz bol yağ da kızartalım.
Kızaran patlıcanları bir tepsiye alalım.
Üzerine hazırlamış olduğumuz eti ilave edelim tencerede kalan et suyunu süzüp bir bardak alalım ve içine salçayı katıp karıştıralım patlıcan ve etlerin üzerine gezdirelim.
Üzerine domatesleri dilimleyip koyalım ve biberleri aralarına koyup süsleyip önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında domates ve biberler kızarsan kadar pişirelim.