Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile orta ateşte kavurun.
Soğanlar pembeleşince unu ekleyip karıştırın. Kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu aşamada önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmelisiniz.
Mercimekler piştikten sonra tuzunu ekleyin ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin.
Çorba pişerken sosunu hazırlayın. Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın. Eğer limonunuz çok sulu ise yarım limonda kullanabilirsiniz.
Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
Kaynayan çorbayı 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤️
Doy-Çık Yemek Salonu'ndan Ramazan İftar Menüsü 1. Gün
Çeşm-i nigar çorbası
Köfteli patlıcan sarma
Marul salatası
Tavuk suyuna pirinç pilavı
Güllaç