Doy-Çık Yemek Salonu'ndan Ramazan İftar Menüsü 15. Gün
şehriye çorbası,
sebzeli fırın yemeği,
müceddere pilavı,
ezme salata,
kuru incir tatlısı
Müceddere Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Yeşil mercimekli dişe gelecek şekilde çok eritmeden haşlayın çünkü tekrar pilavla şişeceği için.
Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alıp üzerine ince doğranmış soğanları ilave edip hafif pembeleştirip üzerine salçayı ilave edip 1 dakika kadar kavurup üzerine yıkanmış süzülmüş bulgurları ilave edip.
2-3 dakika kavurup üzerine sıcak suyunu, karabiber ve tuzu ile edip fokurdamaya başlayınca süzülmüş mercimekleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
Pişen pilavın üzerine havlu kağıt serip 10-15 dakika demlendirip üzerine az sıvı yağında jülyen şeklinde doğradığımız soğanları soteleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.