Doy-Çık Yemek Salonu'ndan Ramazan İftar Menüsü 2. Gün
Yayla çorbası,
Lokum kıvamında tavuklu buğu kebabı,
Semizotlu kaşık salata
Peynirli börek
Trileçe
Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Tavukları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Kapya biberi doğrayıp tencereye ilave ediyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
Domates sosu ekleyip karıştırıyoruz garnitürleri ilave edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz, yemeğimizi fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Beşamel sos için; tereyağ tencereye alıyoruz eritiyoruz unu ilave edip kavuruyoruz.
Sütünü koyup karıştırmaya devam ediyoruz yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz ,yemeğimizin üzerine döküyoruz.
En üste kaşar peyniri ilave edip 10-15 dk fırında pişiriyoruz, afiyet olsu