mahluta çorbası,
kaşarlı tepsi kebabı,
ince bulgur pilavı,
lokanta usulü ezme,
yalancı ekmek kadayıfı
Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye yıkayıp bulanık suyundan arındırdığımız mercimek, pirinç ve bulguru alalım.
Üzerine iri doğranmış soğan ve havucu da ekleyip tuzunu ve suyunu ilave edelim karıştırıp kaynamaya bırakalım.
Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra sebzelerin biraz yumuşamasını bekleyelim.
Daha sonra ayrı bir kase de çırptığımız yoğurt yumurta karışımına çorbanın suyundan azar azar ekleyip karıştıralım.
Terbiye ılıyınca tencereye ekleyip devamlı karıştırarak bir kaç dakika daha pişirelim ve sebzeler iyice piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirelim.
Son olarak çorbanın sosu için gerekli malzemeyi ocağa alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım ardından sosunu da tencereye ekleyip çorbayı iyice karıştıralım.
Gerekliyse su ilavesi yapalım (ben 1 buçuk su bardağı daha ekledim su) kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatabiliriz çorbamız hazır. Afiyet olsun