BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Öğrenciler dikkat: MEB'den kritik uyarı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı sonunda yapılacak mezuniyet işlemleri için e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ni yeniden kullanıma açtı. Okullara gönderilen resmi yazıyla diploma ve okul birinciliği işlemlerinin gecikmeden tamamlanması istendi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2026 20:11
Abone OlGoogle News

Bakanlık, özellikle 12. sınıf öğrencilerinin ders notları ile staj ve beceri eğitimi puanlarının eksiksiz sisteme girilmesini zorunlu tuttu. Meslek liselerinde staj puanı girilmeyen öğrencilerin mezuniyet işlemleri tamamlanamayacak.

Ayrıca aynı programın uygulandığı Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liselerinde yalnızca bir öğrenci okul birincisi olarak sisteme işlenecek. Çok programlı okullarda ise her program kendi içinde değerlendirilecek. MEB, öğrencilerin diploma ve YKS yerleştirme sürecinde hak kaybı yaşamaması için tüm işlemlerin hızlı ve titizlikle tamamlanmasını istedi.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar