BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Tüketenler dikkat! Yaban mersinlerinde salgın alarmı

ABD'de satılan GreenWise marka dondurulmuş yaban mersini ve karışık meyveler için başlatılan geri çağırma genişletildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2026 14:12
Abone OlGoogle News

Ürünlerle bağlantılı E. coli salgınında 12 kişinin hastalandığı, 4 kişinin ise hastanede tedavi altına alındığı açıklandı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), söz konusu ürünler için uygulanan geri çağırma kararını en yüksek risk seviyesi olan Class I kategorisine yükseltti. Bu sınıflandırma, ürünlerin tüketilmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği anlamına geliyor.

VAKALAR ARTTI

FDA ve diğer sağlık kuruluşlarının yürüttüğü incelemelerde, Florida ve Georgia'da 12 kişinin E. coli nedeniyle hastalandığı belirlendi. Hastalanan kişilerden 4'ünün hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Salgına neden olduğu belirtilen bakteri ise E. coli O145 olarak açıklandı. Söz konusu bakteri bazı kişilerde ağır sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

TÜM PARTİLER GERİ ÇAĞRILIYOR

29 Temmuz'da yapılan açıklamayla GreenWise'ın belirli dondurulmuş meyvelerinin tüm partileri için geri çağırma işlemi başlatıldı.

Ürünlerin ABD'deki Alabama, Florida, Georgia, Kentucky, Kuzey Carolina, Güney Carolina, Tennessee ve Virginia eyaletlerinde bulunan Publix mağazalarına gönderildiği belirtildi.

"TÜKETMEYİN"

FDA, ürünü satın alan tüketicilere dondurulmuş meyveleri tüketmemeleri, satmamaları ve servis etmemeleri uyarısında bulundu.

Dondurucusunda bu ürünlerden bulunanların ambalaj bilgilerini kontrol etmesi, geri çağırma kapsamındaki ürünleri çöpe atması veya satın aldığı mağazaya iade etmesi istendi.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar