BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Şehirlerarası otobüslerde bir dönem sona eriyor!

Şehirlerarası otobüs yolculuklarında uzun yıllardır sürdürülen ücretsiz ikram uygulamasında önemli değişiklikler yaşanıyor. Artan akaryakıt fiyatları, otoyol ve köprü ücretleri, bakım masrafları ile çevrim içi bilet satış platformlarının uyguladığı komisyonlar nedeniyle birçok firma yeni önlemler almaya başladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2026 05:00
Abone OlGoogle News

Sektör temsilcilerinin aktardığı bilgilere göre, pek çok firmada kek ve bisküvi ikramları kaldırılırken, önümüzdeki dönemde su ve meşrubat gibi ürünlerin de ücretli olarak sunulması gündemde bulunuyor.

Kars Otobüsçüler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Mustafa Kıransal, sektörün ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, akaryakıt, bakım ve personel giderlerinin işletmeleri büyük ölçüde zorladığını ifade etti.

Türkiye Otobüs İşletmecileri Federasyonu (TOFED) Malatya Şube Başkanı Eyüp Fatih Bay da çevrim içi bilet satış uygulamalarının firmalar üzerindeki mali yükü artırdığını söyledi. Bay, bu platformların yüksek komisyon oranları uyguladığını ve ödemeleri uzun süre sonra gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Sektör temsilcileri, mevcut koşulların devam etmesi hâlinde şehirlerarası otobüs yolculuklarında ücretsiz ikram uygulamasının tamamen sona erebileceğini belirtiyor. Buna göre, uçak yolculuklarında olduğu gibi su, çay, kahve ve çeşitli yiyeceklerin ücret karşılığında sunulabileceği ifade ediliyor.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar