BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

Şampiyon Haldun Alagaş’ı duygulandıran turnuva sona erdi

50 kulüp ve 800 sporcunun katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Haldun Alagaş Karate Turnuvası, birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2026 18:11
Abone OlGoogle News

GURURUMUZ

Türk ve dünya karate tarihinin yaşayan efsanesi, İzmit’in unutulmayacak sporcusu Haldun Alagaş için Denizli’de düzenlenen 5. Uluslar Arası Haldun Alagaş Karate Turnuvası sona erdi. İzmit doğumlu, Türk karatesinin en önemli isimlerinden biri olan eski milli karateci Haldun Alagaş, kendisinin adının verildiği dev organizasyonda emek sarf edenlere teşekkür ederken duygularını gizleyemedi. 

MUZAFFER YOLDAŞ’IN ÖĞRENCİSİ

16 Kasım 1970’te İzmit’te dünyaya gelen Alagaş, karateye 1982 yılında İzmit’te başladı. İlk antrenörü Muzaffer Yoldaş’tı. Özellikle 70 kilo kumite kategorisinde büyük başarılar elde etti. Kariyerinde 3 dünya ve 4 Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca Dünya Kupası, Akdeniz Oyunları ve takım kategorilerinde de şampiyonluklar kazandı.

ADINA SPOR SALONU İNŞA EDİLDİ, SOKAĞA ADI VERİLDİ 

Alagaş, milli takım formasını uzun yıllar giydikten sonra antrenörlük de yaptı ve genç karatecilere tecrübelerini aktardı. 2019'da Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Milli Takımı'nda antrenörlük görevine getirildi. İsmi İstanbul Ümraniye'deki Haldun Alagaş Spor Kompleksi'ne de verildi. Kompleks bugün ulusal ve uluslararası çeşitli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor.

 

 

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar