BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

Özel bireylerin eserleri akvaryumda sergilenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören özel bireylerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladığı 20 eserden oluşan sergi, yarın Körfez Aqua Kıtalar Akvaryumu'nda ziyarete açılacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2026 14:57
Abone OlGoogle News

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören 15 özel birey, İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği Projesi'nden ilham alarak "Sanatta Ben de Varım" projesi kapsamında ileri dönüşüm atölyesinde çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler; kapak, pil, gazete kağıdı ve çakıl taşı gibi atık malzemeleri kullanarak deniz canlılarını betimledikleri 20 sanat eseri ortaya çıkardı. Geri dönüşümün önemine dikkati çekmek ve özel bireylerin sanatsal yeteneklerini sergilemek amacıyla hazırlanan eserler, akvaryum alanında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

ÖĞRENCİLER ESERLERİNİ KENDİLERİ ANLATACAK

Sergi süresince eser sahibi 15 öğrenci, her gün 14.00 ile 16.00 saatleri arasında eserlerinin başında bulunarak ziyaretçilere çalışmalarının hikayesini anlatacak. Etkinlik kapsamında ayrıca, merkezde eğitim alan bireylerden oluşan ritim grubu sahne performansı sergileyecek ve kurulacak el sanatları atölyesinde ziyaretçi çocuklarla birlikte çeşitli atölye çalışmaları yapılacak.
Özel bireylerin toplumsal entegrasyonunu desteklemeyi amaçlayan sergi, 18-20 Eylül tarihlerinde 10.00-19.30 saatleri arasında gezilebilecek.

 

 
 

İHA
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar