BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

Her evde tüketiliyor: Market raflarından tek tek toplatılıyor!

Almanya'da market raflarında satışa sunulan bir dondurulmuş patates ürünü, içinden sert plastik parçaları çıkabileceği gerekçesiyle geri çağrıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2026 10:58
Abone OlGoogle News

Üretici firma, belirli bir partiye ait ürünlerin tüketilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

PLASTİK PARÇALARI BULUNABİLİR

Geri çağırma kararının, ürünlerin içerisinde bej renkli sert plastik parçalarının bulunma ihtimali nedeniyle alındığı belirtildi. Üretici tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ürünleri satın alan tüketicilerin ürünü kesinlikle pişirmemesi ve tüketmemesi istendi.

Yetkililer, özellikle belirtilen parti numarasının ambalaj üzerinden kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜNÜN BİLGİLERİ

Geri çağırma kapsamındaki ürünün bilgileri şöyle:

Ürün: Snackmaster Rösti-Fries

Miktar: 450 gram

Üretici: Schne-frost Ernst Schnetkamp

Parti numarası: L 6239

Tavsiye edilen tüketim tarihi: 02/2028

EAN kodu: 4006934778578

Söz konusu bilgilerin ürün ambalajının arka bölümünde yer aldığı belirtildi. Farklı parti numaralarıyla satışa sunulan ürünlerin ise geri çağırma kapsamında olmadığı ve bu ürünler açısından herhangi bir risk bulunmadığı bildirildi.

6 EYALETTE SATIŞA SUNULDU

Geri çağırılan dondurulmuş patateslerin Almanya'nın Baden-Württemberg, Bavyera, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerindeki bazı satış noktalarında tüketicilere ulaştırıldığı açıklandı.

FİŞ GEREKMEDEN İADE EDİLEBİLECEK

Belirtilen parti numarasına sahip ürünü satın alan tüketiciler, ürünü aldıkları mağazaya götürerek iade işlemini gerçekleştirebilecek. İade sırasında kasa fişi ibraz edilmesinin zorunlu olmadığı, tüketicilere ürün bedelinin tamamının geri ödeneceği duyuruldu.

Ürünü satın alan kişilerin, olası bir risk nedeniyle ambalaj üzerindeki parti numarasını kontrol etmesi ve geri çağırma kapsamındaki ürünü tüketmemesi gerekiyor.

 

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar