BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

e-Devlet'ten halledin: Yeni şart geliyor!

e-Devlet üzerinden sunulan e-Kira Sözleşmesi hizmetine yeni bir özellik eklendi. Sistemin üçüncü aşamasının devreye alınmasıyla birlikte, kira sözleşmelerinde yer alan maddi hataların belirli bir süre içinde düzeltilmesine imkan tanındı.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2026 18:14
Abone OlGoogle News

Tüm Emlak Danışmanları Birliği Genel Başkanı Hakan Akçam, yapılan güncellemeyle birlikte kullanıcıların sözleşme onaylandıktan sonra 15 gün içinde yazım yanlışları, rakamsal hatalar ve bilgi girişinden kaynaklanan maddi eksiklikleri düzeltebileceğini açıkladı.

SİSTEME GÜNCELLE ÖZELLİĞİ EKLENDİ

Akçam, e-Kira Sözleşmesi uygulamasının ilk olarak 4 Kasım 2024'te vatandaşların kullanımına açıldığını, 9 Mayıs 2025 itibarıyla ise emlak danışmanları ve yetkilendirilen kişilerin de sisteme dahil edildiğini hatırlattı.

Dijital ortamda hazırlanan kira sözleşmelerinin işlemleri daha güvenli, hızlı ve şeffaf hale getirdiğini belirten Akçam, üçüncü faz ile birlikte önemli yeniliklerin sisteme eklendiğini ifade etti.

Kira bedeli ve iletişim bilgileri güncellenebilecek

Yeni düzenleme kapsamında sisteme eklenen "Güncelle" özelliği sayesinde tarafların iletişim bilgileri, kira bedeli ve ödeme detayları gibi bilgiler de ihtiyaç halinde güncellenebilecek.

Yapılan değişiklikler ek protokol olarak kaydedilecek

15 günlük süre içerisinde yapılan tüm düzenlemeler, mevcut kira sözleşmesini değiştirmek yerine ona bağlı bir ek protokol şeklinde oluşturulacak. Hazırlanan bu belge, mevcut sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olarak sistemde kayıt altına alınacak.

Yeni uygulamayla birlikte e-Kira Sözleşmesi sisteminin daha esnek, güvenli ve kullanıcı dostu hale getirilmesi hedefleniyor.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar