BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

Dördüncü tur öncesi pusula mesaisi!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanvekilliği seçiminde oy pusulalarındaki nokta ve baskı çizgileri tartışma konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2026 20:06
Abone OlGoogle News

Üçüncü turda Tahir Büyükakın’ın 6 oyunun geçersiz sayılmasının ardından, dördüncü tur öncesinde pusulalar yeniden incelendi. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, divana seslenerek seçim sürecinin daha dikkatli yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Belediyeler Birliği başkanvekilliği seçimi, oy pusulalarındaki baskı izleri nedeniyle yaşanan itirazlarla gündeme geldi. YENİ Parti’nin adayı Ayşe Ünlüce ile Cumhur İttifakı’nın adayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yarıştığı seçimde, üçüncü turda Büyükakın’a ait 6 oy geçersiz sayıldı. Dördüncü tur öncesinde ise yeni basılan pusulaların kontrol edilmesi için harekete geçildi.

PUSULALAR İNCELENDİ

Pusulalardaki nokta ve çizgi izlerine ilişkin itirazların ardından divan heyeti, Kocaeli’nin sandık müşahitleri Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman ile Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer’i kontrol sürecine davet etti. İki belediye başkanı, son turda kullanılacak yeni oy pusulalarını inceleyerek denetim sürecine katıldı.

İRADENİN SANDIĞA YANSIMASI LAZIM

Pusulaların üzerindeki baskı izlerine tepki gösteren Mustafa Kocaman, seçim sürecinin daha disiplinli ve hassas yürütülmesi gerektiğini belirtti. Söz konusu izlerin geçersiz oy tartışmalarına neden olduğuna dikkat çeken Kocaman, divan heyetine şu ifadelerle seslendi:

“Daha disiplinli ve daha dikkatli yönetmeliyiz. Belediyeler Birliği’nin bunu doğru yönetmesi lazım. Sandığa gidecek pusulada ne baskı çizgisinin ne de noktanın olmaması lazım. Dolayısıyla bunu yönetmekteki sorumluluk Belediyeler Birliği’nde. O konuda hassas olmanızı rica ediyorum. Geçersiz sayılması doğru bir şey değil. Biz birliğiz ve iradenin sandığa yansıması lazım.”

Yeni oy pusulalarının kontrol edilip mühürlenmesinin ardından TBB başkanvekilliği seçiminde dördüncü tur oylamasına geçilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar