TÜBİTAK yurdu inşaatı yarım kaldı
Gebze’de bulunan ve Türkiye’nin geleceğini kurtaracak gençlerin eğitim gördüğü TÜBİTAK Fen Lisesi’ni yapan Akademik Yapı’nın konkordato talep ettiği ortaya çıktı. Yurt inşaatı da yarım kaldı.

Gebze’de 2021-2022 eğitim döneminde açılan Gebze TÜBİTAK Fen Lisesi’nin öğrencileri için bilindiği üzere yurt yapılacaktı. Aynı anda 600 öğrencinin kalabileceği şekilde planlanan yurdun ihalesi, 13 Mart 2023 tarihinde yapıldı. 159 milyon 159 bin liralık teklif veren İstanbul Kadıköy merkezli Akademi Yapı ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile GÜMAŞ Grup İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İş Ortaklığı ihaleyi kazandı. İnşaatın 6 ayda bitmesi hedeflendi. Ancak aradan geçen 1.5 yıla rağmen yurt inşaatı hala bitirilemedi.
ÜÇ AYLIK SÜRE VERİLDİ
TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi içindeki binalarda barınan ve 10 kişilik odalarda kalan öğrencilerin mağduriyeti artarken, inşaatın tamamlanamama gerekçesi de ortaya çıktı. Çünkü, Akademi Yapı ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin de bağlı bulunduğu Özsoy Grup’un konkordato talep ettiği ortaya çıktı. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi de söz konusu firmaya 3 aylık süre verdi. Eğer firma içine girdiği ekonomik krizden çıkamayıp iflas ederse, TÜBİTAK Fen Lisesi yurdu için yeniden ihaleye çıkılacak.
Nilay Kar





