BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

Para desteği başladı! İşte başvuru tarihi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurabilmelerine yönelik 2026 yılı 5. dönem hibe desteği başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular 16 Eylül’e kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2026 14:48
Abone OlGoogle News

Destek kapsamında kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara 735 bin TL’ye kadar, eski hükümlülere ise 550 bin TL’ye kadar hibe sağlanacak. Korumalı iş yeri projelerinde ise kuruluş sermayesi desteğinin üst limiti 905 bin TL olarak belirlendi.

Program kapsamında mesleki eğitim, rehabilitasyon, destek teknolojileri ve işe uyum gibi farklı projeler de desteklenecek. Böylece dezavantajlı grupların çalışma hayatına daha fazla katılması hedefleniyor.

Bu dönemle birlikte eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde önemli bir değişikliğe de gidildi. Başvurular artık ilk kez e-Devlet üzerinden dijital olarak yapılabilecek.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar