BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Kocaeli’deki öğrenci velilerin dikkatine: Okullar tatil!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili önemli bir değişikliğe gitti.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2026 20:57
Abone OlGoogle News

Daha önce 14 Haziran 2026 tarihinde yapılacağı açıklanan sınav, A Milli Futbol Takımı'nın aynı gün oynayacağı Dünya Kupası maçı nedeniyle 13 Haziran Cumartesi gününe alındı.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, maç sonrasında yaşanabilecek kutlamalar, trafik yoğunluğu ve gürültü gibi etkenlerin sınav sürecini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilerek tarih değişikliğine gidildiği belirtildi.

 

Ayrıca sınavın yapılacağı okullarda hazırlıkların tamamlanabilmesi için 12 Haziran 2026 Cuma günü Türkiye genelindeki tüm resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verileceği duyuruldu. Öğretmenler ise idari izinli sayılacak.

Sınav oturum saatlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı, sözel bölümün 09.30'da, sayısal bölümün ise 11.30'da başlayacağı bildirildi.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar