BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Kocaeli Üniversitesi Mersin’de tarih yazdı! Tam 14 altın!

Türkiye Üniversite Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen ÜNİLİG Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda Kocaeli Üniversitesi büyük bir başarıya imza attı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2026 15:36
Abone OlGoogle News

Türkiye’nin dört bir yanından üniversitelerin katıldığı organizasyonda Kocaeli Üniversitesi yüzme takımı, topladığı madalyalarla şampiyonaya damga vurdu. Şampiyona 23-25 Haziran tarihleri arasında Mersin Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi sporcuları zorlu mücadelelerin ardından toplam 14 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Takım sıralamasında zirveye çıkan yeşil siyahlılar, hem üniversitelerini hem de Kocaeli’yi gururlandırdı.

 

TESADÜF DEĞİL

Başarının mimarlarından olan takım antrenörü Dr. Aşkın Şentürk, sporcularının uzun süredir disiplinli bir şekilde çalıştığını belirterek elde edilen derecelerin tesadüf olmadığını gösterdi. Takım koordinatörlüğünü başarıyla yürüten Şeref Aslan da organizasyon boyunca ekibin yanında yer alarak şampiyonluk yolculuğuna önemli katkılar sundu.  

YÜZMEDE 1 NUMARA

Buğra Eren Yegen, Mert Ali Satır, Baran Talha Sayan, Furkan Kanşav Karaten’den takım, Mersin’de kürsünün en üst basamağında yer aldı. Kazandığı 14 altın madalya ile yüzme branşındaki gücünü bir kez daha ortaya koyan yeşil siyahlılar üniversite sporlarında da adından söz ettirmeyi başardı. Şampiyon sporcular ve teknik ekip, organizasyon sonunda büyük sevinç yaşarken, elde edilen sonuçlar Kocaeli Üniversitesi camiasında da gururla karşılandı.

Mecit Erdem Övüç
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar