BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Kanko, Özgür Özel’in mesajını iletti!

İzmit Belediyesi önünde düzenlenen destek buluşmasında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, CHP’li belediyelere yönelik operasyonların siyasi olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2026 22:44
Abone OlGoogle News

Muhalefetin büyükşehirleri ve önemli belediyeleri kazanmaya başlamasının ardından saldırıların arttığını belirten Kanko, “Muhalefet, ülkenin önemli belediyelerini kazanmaya başladıktan sonra hakaretler de başladı. Sayın Ekrem İmamoğlu’na, Sayın Mansur Yavaş’a ve diğer belediye başkanlarımıza yönelik asılsız suçlamalar yöneltildi. Ancak beş yılın sonunda gördüler ki özellikle pandemi dönemini başarıyla yöneten belediyeler, hiçbir büyük sorun yaşatmadan bu süreci atlattılar. Ardından 2024 yerel seçimlerine girdiler ve oylarını artırarak yollarına devam ettiler.” dedi.

ATATÜRK KADINI ÇIKTI

İzmit’te 2019 yılında göreve başlayan Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in mücadelesine de değinen Kanko, “İşte İzmit’te de 2019 yılında bir Atatürk kadını çıktı. ‘İzmit’te Atatürk’ün fotoğraflarının ve portrelerinin yer aldığı meydanlar oluşturacağım. Burası sosyal demokrasinin ve Cumhuriyet değerlerinin güçlü olduğu bir kent olacak.’ diyerek göreve başladı.” ifadelerini kullandı.

ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞARDI

Göreve geldiğinde belediye meclisinde çoğunluklarının olmadığını hatırlatan Kanko, buna rağmen önemli işler yapıldığını belirterek, “O gün belediye başkanı olmuştu ama belediye meclisinde sayısal çoğunluğu yoktu. Buna rağmen büyük bir mücadele verdi. Örneğin, ‘Artık kiralık araç almayacağım, belediyenin araçlarını satın alacağım.’ dedi ve bütün engellemelere rağmen bunu başardı.” diye konuştu.

2024 seçimlerinde meclis çoğunluğunun da kazanıldığını söyleyen Kanko, “2024 seçimlerine girerken en önemli hedeflerinden biri belediye meclisinde çoğunluğu sağlamaktı. Halk da ona bu desteği verdi ve meclis çoğunluğu sağlandı.” dedi.

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

Tam bu başarıların ardından sabah saatlerinde operasyon düzenlendiğini belirten Kanko, “Tam da bu başarıların ardından, ne yazık ki bugün sabah bu operasyon gerçekleştirildi. Bugün benim doğum günüm ama hayatımın en kötü doğum günü oldu. Saat 07.30 sıralarında Fatma Başkan’ın, sanki saklanan, kaçan, halkın içine çıkmayan biriymiş gibi gözaltına alınarak emniyet aracına bindirildiğini öğrendiğimde gerçekten çok üzüldüm.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Konuşmasında mücadele mesajı veren Kanko, “Ama şunu unutmayın: Karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu andır. İzmit Belediyesi’ne yönelik günlerdir hazırlığı yapılan bu operasyona rağmen biz mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN MESAJ İLETTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de süreci yakından takip ettiğini aktaran Kanko, “Bu sabah telefonla görüştüğüm ve sizlere selamlarını ileten Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel de özellikle şunu vurgulamamı istedi: Bu mücadele devam edecek ve biz her zaman meydanlarda olacağız.” dedi.

Özel’in de eleştirildiğini hatırlatan Kanko, “Genel Başkanımızı da eleştirdiler. ‘Bir belediye başkanı ya da belediye başkanları için miting mi yapılır?’ dediler. Ama o geri adım atmadı. ‘Hiçbir arkadaşımı karanlık kuyularda bırakmam.’ diyerek meydan meydan dolaştı, mücadele etti ve yol arkadaşlığının gereğini yerine getirdi.” diye konuştu.

Kanko, konuşmasının sonunda ise partiyi bölmeye yönelik girişimlere dikkat çekerek, “Ardından da hukukta benzeri görülmemiş kararlarla partimizi bölmeye, parçalamaya çalıştılar…” sözleriyle tepkisini sürdürdü.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar