BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Kağıtsporlu şampiyon başpehlivan isyanda! Bizler makine değiliz!

Kariyerinde 2004, 2007, 2008 ve 2016 yıllarında tam 4 kez altın kemeri göğüslemeyi başaran Kağıtspor’un başpehlivanlarından Recep Kara yapılan kimi yorumları çok kırıcı olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2026 22:46
Abone OlGoogle News

BİZLER DE İNSANIZ
Kara açıklamasında yakıştırmalara karşı çıktı ve şu ifadelere yer verdi: Güreşi tam olarak bilmeden yapılan bazı yorumlar bizleri gerçekten üzmektedir. Bir müsabakayı hemen "verdi", "aldı", "tiyatro yaptı" gibi sözlerle değerlendirmek, er meydanında mücadele eden pehlivanlara haksızlıktır. Bizler de insanız. Hasta oluruz, sakatlık yaşarız, moralimiz bozuk olur, formda olmayabiliriz. Her pehlivan her zaman kazanacak diye bir kural yoktur. Yenmek de vardır, yenilmek de vardır. Er meydanının doğasında bu vardır.


EMEĞE SAYGI GÖSTERELİM
Ben 44 yaşımdayım ve nasip olursa seneye güreşi bırakmayı düşünüyorum. Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Fatih Atlı gibi arkadaşlarımız da 40'lı yaşlarını yaşıyor. Bizler yıllarımızı bu spora verdik. Bu iş bizim mesleğimiz, hayatımız oldu. Lütfen emeğe saygı gösterelim. Sevmeyen izlemesin, takip etmesin ama yapılan mücadeleyi küçümsemesin. "Güreşi bırakın" gibi söylemler sadece bizi değil, er meydanına çıkıp Kur'an'a el basarak güreşen tüm yiğitleri üzmektedir.
BU İŞ DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ KOLAY DEĞİLDİR
Bizler makine değiliz. Yıllardır vücudumuzu ortaya koyarak mücadele ediyoruz. Sermayemiz bedenimizdir. Çoğu arkadaşımız ciddi sakatlıklarla mücadele ederek güreşmektedir. Bu iş dışarıdan göründüğü kadar kolay değildir. Bizden sonra gelen genç kardeşlerimiz de zamanı geldiğinde, bizim gençliğimizde ustalarımızı yendiğimiz gibi savaşarak ustalarını yeneceklerdir. Yağlı güreşin geleneği budur, döngüsü budur. Bu nedenle hiçbir pehlivan hakkında kırıcı ve olumsuz yorumlar yapmayalım. Saygımızı, sevgimizi ve er meydanının ruhunu koruyalım.

Mecit Erdem Övüç
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar