BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

İzmit’te narın kilosu bakın kaça yükseldi!

İzmit Perşembe Pazarı'nda bu hafta bazı meyve ve sebzelerin fiyatı değişirken, bazı ürünlerde ise geçen haftaya göre herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2026 13:23
Abone OlGoogle News

Geçen hafta 100 TL’den satılan dolmalık biberin kilogram fiyatı bu hafta 120 TL’ye çıkarken, 35 TL olan narın fiyatı ise 50 TL’ye yükseldi. 

“HAVALARIN DEĞİŞKEN OLMASI ÜRÜNLERİ ETKİLİYOR” 

Pazarcı esnafı, hava şartlarının bir sıcak bir soğuk şeklinde değişkenlik göstermesinin meyve ve sebzelerin yetişme sürecini etkilediğini, bu durumun da pazardaki fiyatlara yansıdığını belirtti. Esnaf, “Havalar bir sıcak, bir soğuk gidiyor. Bu hava şartları ürünleri etkiliyor. Bazı ürünler havanın durumuna göre daha iyi yetişirken bazı ürünlerde verim düşebiliyor. Tarladan pazara gelen ürünün miktarı da fiyatların değişmesinde etkili oluyor. Hava şartları böyle devam edince bazı ürünlerde fiyat artışı yaşanabiliyor” ifadelerini kullandı. 

BAZI ÜRÜNLERDE FİYAT DÜŞTÜ 

Pazarda tüm ürünlerin fiyatı yükselmedi. Geçen hafta 40 TL olan mandalina bu hafta 35 TL’ye, 60 TL olan üzüm 50 TL’ye geriledi. Limonun fiyatı 35 TL’den 30 TL’ye, patatesin fiyatı ise 50 TL’den 40 TL’ye düştü. Öte yandan domates 35 TL’den 40 TL’ye yükselirken, elma, incir, armut ve muz gibi bazı ürünlerde ise fiyat değişikliği yaşanmadı.

 
 
 
 
 
 
 
 
Hatice Hünerel
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar