İşte Bilin Pasajı’nda son durum!
İzmit Fethiye Caddesi üzerinde uzun yıllardır esnafın ve vatandaşların uğrak noktalarından biri olan Bilin Pasajı’nda yıkım sürecinde sona yaklaşılıyor. Riskli yapı kararı verilen ve tahliye işlemleri tamamlanan pasajda, yıkım öncesi hazırlıklar devam ediyor.

Deprem riski nedeniyle “riskli yapı” olarak değerlendirilen Bilin Pasajı için uzun süren hukuki ve teknik sürecin ardından tahliye ve mühürleme işlemleri gerçekleştirilmişti. Pasajın çevresinde yıkım öncesi güvenlik önlemleri alınırken, geçtiğimiz ay yapının çevresine iskele de kurulmuştu.
MAKİNELER BEKLENİYOR
Pasaj çevresindeki esnaftan edinilen bilgilere göre, yıkımda kullanılacak iş makinelerinin 1-2 hafta içerisinde bölgeye getirilmesinin beklendiği konuşuluyor. Ancak yıkımın kesin başlangıç tarihi ve çalışma takvimi konusunda çevre esnafının da henüz net bir bilgiye sahip olmadığı öğrenildi.
Daha önceki süreçte yıkımın kontrollü şekilde gerçekleştirilmesi, çevredeki iş yerleri ve yoğun yaya trafiği nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılması planlanmıştı.
İzmit’in en bilinen pasajlarından biri olan Bilin Pasajı’nın mevcut hali ise yıkım öncesindeki son görüntüsüyle dikkat çekiyor.
Bir dönem çarşının hareketli noktalarından biri olan pasaj, önümüzdeki süreçte yerini yeni bir yapıya bırakmaya hazırlanıyor.











