BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Gökhan Darcan istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit önceki dönem İlçe Başkanı Gökhan Darcan, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2026 09:24
Abone OlGoogle News

Uzun yıllar parti teşkilatının farklı kademelerinde görev yaptığını hatırlatan Darcan, çocukluğundan bu yana büyük bir bağlılıkla hizmet ettiği CHP'den ayrılma kararını "vicdanı, ilkeleri ve şahsi değerlendirmeleri" doğrultusunda aldığını ifade etti.
Darcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hayatım boyunca çizgisinden, ilkelerinden ve değerlerinden asla taviz vermeden; 
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan ve “İki büyük eserimden biri” diyerek tarif ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmaktan daima onur ve gurur duydum.

Cumhuriyet Halk Partisi benim için hiçbir zaman yalnızca bir siyasi parti olmadı. 

O; baba ocağımızdır, Ata mirasımızdır, Cumhuriyetimizin temel değerlerinin ve bağımsızlık mücadelemizin en güçlü çatısıdır.
Bu büyük çınarın gölgesi altında uzun yıllar boyunca; sandık görevliliğinden mahalle temsilciliğine, il ve ilçe delegeliklerinden il başkan yardımcılığına ve büyük bir onurla yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevine kadar birçok kademede, inançla, emekle ve fedakârlıkla hizmet etme şerefini yaşadım.

Yaşımın neredeyse yarısını kapsayan bu kutlu mücadeleden ve büyük emek verdiğim bu köklü çatıdan ayrılma kararı benim için kolay alınmış bir karar değildir. 

Ancak geldiğimiz noktada; vicdanımın, ilkelerimin ve şahsi değerlendirmelerimin gereği olarak Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa etme kararı almış bulunuyorum.

Bu karar; ne hayat çizgimden, ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sarsılmaz bağlılığımdan, ne de demokrasiye, hukuka, adalete ve laik Cumhuriyet idealine olan inancımdan vazgeçtiğim anlamına gelmektedir. Aksine, bu karar; hayatım boyunca savunduğum değerlere olan bağlılığımın ve ilkelerim doğrultusunda hareket etme irademin açık ve tartışmasız bir ifadesidir.
Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birlikte yol yürüdüğüm, omuz omuza mücadele ettiğim tüm yol arkadaşlarıma; yokluklara, baskılara ve her türlü zorluğa rağmen inandığı değerlerden taviz vermeyen genç kardeşlerime; ailemin bir parçası olarak gördüğüm, meydanlarda ve sokaklarda birlikte mücadele ettiğimiz cesur kadınlarımıza; görev yaptığım her kademedeki örgüt emekçilerine ve bana güvenen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Birlikte verdiğimiz emekleri, kurduğumuz dostlukları ve yaşadığımız anıları daima saygı ve minnetle hatırlayacağım.

Bu kararı hüzünle, ancak ülkemin geleceğine karşı taşıdığım sorumluluk bilinciyle alıyorum. 

İnanıyorum ki; başta ailem, dostlarım ve kamuoyu olmak üzere, bu kararın ardındaki samimiyet ve vicdani duruş doğru şekilde değerlendirilecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, demokratik ve aydınlık yoldan asla ayrılmadan; Cumhuriyetimize, milletimize, demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığımı aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğim.

Çünkü benim sadakatim kişilere değil ilkelere; makamlara değil Cumhuriyet’e; geçici hesaplara değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği değerlere olmuştur ve daima öyle kalacaktır.”

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar