Fatma Kaplan Hürriyet ve şüpheliler adliyeye sevk edildi!
İzmit Belediyesi'ne yönelik rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet ve diğer şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde İzmit Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Başsavcılığın, şüpheli ifadeleri, etkin pişmanlıktan yararlanan kişilerin beyanları ve gizli tanık anlatımlarını değerlendirmesi üzerine 20 Temmuz Pazartesi günü operasyon için düğmeye basıldı.
Kocaeli, İstanbul, Ankara, Antalya ve Kırıkkale'de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, belediye bürokratları ile belediye ihalelerine katılan bazı şirketlerin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu toplam 31 kişi gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında İzmit Belediyesi binasında da arama gerçekleştirildi. Şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamaları kapsamında işlem yapılırken, gözaltına alınan kişiler daha sonra İstanbul'a götürüldü.
SAĞLIK KONTROLÜNÜN ARDINDAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye götürülerek sağlık muayenesinden geçirildi.
Sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler, işlemlerinin devamı için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
İHA





