BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

Emeklilere 5 yıl müjdesi mi geliyor?

Bağ-Kur’lu küçük esnafın emeklilik için gereken 9 bin prim gününün 7 bin 200 güne düşürülmesi beklentisi yeniden gündemde.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2026 13:15
Abone OlGoogle News

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, yaklaşık 1 milyon esnafı ilgilendirebilecek düzenlemenin 2027 yılında Meclis gündemine gelebileceğini söyledi. Düzenlemenin hayata geçmesi halinde kapsam dahilindeki Bağ-Kur’lular, 1.800 gün yani yaklaşık 5 yıl daha az prim ödeyerek emeklilik için gerekli prim şartını tamamlayabilecek. 

 

KESİNLEŞMİŞ BİR YASA BULUNMUYOR  

Bakkal, manav, kasap ve terzi gibi küçük esnafın öncelikli olarak kapsama alınması beklenirken, anonim ve limited şirket ortaklarının kapsam dışında kalabileceği belirtiliyor. Ancak henüz 9 bin prim gününü 7 bin 200 güne indiren kesinleşmiş bir yasa bulunmuyor. Ayrıca düzenleme çıksa dahi emeklilik için yaş ve diğer şartların da tamamlanması gerekecek.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar