BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Emekli maaşlarına yüzde 30 artış geliyor!

SGK Uzmanı İsa Karakaş, en düşük emekli maaşına ilişkin fark ödemelerinin ardından emekli aylıkları için yeni bir değerlendirmede bulundu. Karakaş, mevcut maaş sistemindeki dengesizliklerin giderilmesi için kapsamlı bir intibak düzenlemesinin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2026 14:44
Abone OlGoogle News

İsa Karakaş, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de prim gününe göre maaş farkının korunması gerektiğine yönelik açıklamalarını hatırlatarak, uzun yıllar prim ödeyenlerle daha az prim ödeyenlerin aynı seviyede maaş almasının adalet duygusunu zedelediğini ifade etti.  

 

YÜZDE 30’UN ÜZERİNE ÇIKABİLİR 

İntibak düzenlemesinin hayata geçirilmesi halinde emekli maaşlarında önemli iyileştirmeler yaşanabileceğini belirten Karakaş, bazı emekliler açısından artış oranının yüzde 30'un üzerine çıkabileceğini öne sürdü. Bunun mevcut maaş zammından bağımsız bir düzenleme olacağını dile getirdi. Karakaş ayrıca en düşük emekli maaşı fark ödemelerinin de kısa süre içinde hesaplara yatırılmasının beklendiğini belirterek, banka promosyonlarının da maaş tutarına göre kademeli şekilde belirlenmesi gerektiğini savundu.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar