BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

Emekli maaşları artık otomatik artabilir! Teklif Meclis’te

En düşük emekli aylığına ilişkin yeni bir düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine geldi. Yeni Parti Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ın sunduğu kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2026 14:41
Abone OlGoogle News

16 Ekim’de sunulan teklifle, mevcut 23 bin 552 TL’lik alt sınırın kaldırılması ve en düşük emekli aylığının net asgari ücrete endekslenmesi amaçlanıyor. 

SÜRECİN ARDINDAN BELLİ OLACAK 

Teklifin yasalaşması halinde en düşük emekli maaşının, ilerleyen yıllarda net asgari ücrette yaşanacak değişimlere göre otomatik olarak güncellenmesi öngörülüyor. Böylece emekli aylığının yalnızca tek seferlik bir artışla değil, asgari ücretteki değişimlere bağlı olarak belirlenmesi hedefleniyor. Teklifin gerekçesinde, artan yaşam maliyetleri karşısında emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekildi. Düzenlemenin yasalaşıp yasalaşmayacağı ise komisyon ve Genel Kurul sürecinin ardından belli olacak.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar