BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Doğalgaz faturaları iki katı ödenecek!

Nisan ayında konutlarda uygulanmaya başlayan kademeli doğalgaz tarifesinin, kış aylarında artan tüketimle birlikte yaklaşık 23 milyon abonenin yüzde 35 ila 40'ını etkilemesi bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2026 16:49
Abone OlGoogle News

Sektör temsilcileri, özellikle merkezi sistemle ısınan siteler ile kıyı illerinde yaşayan vatandaşların Kasım ve Aralık aylarında daha yüksek faturalarla karşılaşabileceği uyarısında bulunuyor.

Yeni sistemde illere göre belirlenen tüketim limitini aşmayan aboneler doğalgazın metreküpü için 16,23 TL öderken, limiti geçenler 26,13 TL'lik Kademe-2 tarifesine geçiyor.

 

MERKEZİ SİSTEMDE RİSK

Uzmanlara göre en büyük risk, merkezi sistemle ısınan büyük sitelerde ortaya çıkıyor. Ortak tüketimin limitleri aşması nedeniyle tüm bina daha yüksek tarifeden ücretlendirilirken, toplam maliyet dairelere paylaştırılıyor. Böylece bireysel tüketimi düşük olan haneler de yüksek faturalar ödemek zorunda kalabiliyor.

 

Sektör temsilcileri, soğuk havaların etkisini artırmasıyla birlikte özellikle Kasım ve Aralık aylarında doğalgaz faturalarında belirgin artışlar yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar