Diş Hekimliği Fakültesi’nde mezuniyet töreni
Kocaeli Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı’ndaki ilk mezuniyet coşkusu, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin kep atmasıyla yaşandı.

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Alper Sinanoğlu, akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
BİRİNCİ İLDA SALA’DAN MESAJ
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, Diş Hekimliği Fakültesi birincisi İlda Sala’nın açılış konuşmasıyla devam etti. Mezuniyet gününün kendisi ve arkadaşları için büyük bir anlam taşıdığını ifade eden İlda Sala, Kocaeli Üniversitesinde geçirdiği yılların yalnızca akademik bilgiyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda mesleki ve kişisel gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Eğitim hayatı boyunca kendisine her zaman destek olan ailesine teşekkür eden Sala, zorlu eğitim sürecini birlikte geçirdiği arkadaşlarına ve bilgi ile deneyimlerini paylaşarak kendilerine yol gösteren akademisyenlere minnettarlığını dile getirdi. Diş hekimliği mesleğinin insan yaşamındaki önemine vurgu yapan Sala, mezun olan tüm arkadaşlarını tebrik ederek meslek hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluk temennisinde bulundu.
“BAŞARIYLA TAMAMLADILAR”
Ardından konuşmalarını gerçekleştiren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Alper Sinanoğlu, mezuniyet törenlerinin öğrencilerin yıllar süren emeklerinin karşılığını aldığı en anlamlı günlerden biri olduğunu ifade etti. Diş hekimliği eğitiminin yoğun çalışma, sabır ve özveri gerektiren bir süreç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sinanoğlu, öğrencilerin bu zorlu süreci başarıyla tamamlayarak meslek hayatına adım atmaya hazır hale geldiklerini belirtti. Konuşmasında ailelere de özel bir yer ayıran Prof. Dr. Sinanoğlu, öğrencilerin bugünlere ulaşmasında ailelerin gösterdiği fedakârlık ve desteğin büyük önem taşıdığını vurguladı. Ailelerin de mezuniyet sevincini en az öğrenciler kadar hak ettiğini ifade eden Prof. Dr. Sinanoğlu, tüm mezunları ve ailelerini tebrik ederek meslek yaşamlarında başarılar diledi.
MEZUNİYET BELGELERİ VERİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Program, mezun olan öğrencilere öğretim üyeleri tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesiyle devam etti. Törenin devamında Prof. Dr. Enver Alper Sinanoğlu eşliğinde mezuniyet yemini eden öğrenciler, keplerini hep birlikte havaya fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Mezuniyet töreni, öğrenciler, akademisyenler ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Haber Merkezi





