Deprem uzmanı uyardı: Gözler burada!
Girit açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, Batı Anadolu’daki sismik hareketliliği yeniden gündeme taşıdı.

Eşme, Pamukkale ve Denizli hattındaki depremlere dikkat çeken Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgedeki hareketliliğin zaman ve konum açısından izlenmesi gerektiğini belirtti.
Bektaş, 1970 Gediz Depremi’nden 2026’ya kadar meydana gelen 6 ila 7 büyüklüğündeki 6 depremin Uşak Fay Bloğu’nun farklı kenarlarında gerçekleştiğini ifade etti. Uzman, bu tabloyu sosyal medya paylaşımında “deprem tümörü” olarak nitelendirdi.
Bektaş’a göre Girit Bindirme Kuşağı ile Batı Anadolu arasındaki transfer zonları, oluşan deformasyonu Uşak, Denizli ve Afyon yönüne taşıyor olabilir. Bölgedeki gelişmelerde yalnızca depremlerin büyüklüğü ve sayısına değil, sismik hareketliliğin zaman içinde ve hangi yönde yoğunlaştığına dikkat çeken Bektaş, Simav Fayı’ndan güneye, Denizli yönüne doğru yeniden bir dağılımın dikkat çekici olduğunu söyledi.
Haber Merkezi




