BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Çetin Sarıca: “Dosyada delil yok!”

İzmit Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in siyasi danışmanı Çetin Sarıca'nın Sulh Ceza Hakimliği'nde yaptığı savunmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Sarıca, dosyada aleyhine somut delil bulunmadığını savunarak tahliyesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2026 14:01
Abone OlGoogle News

Hakimlikte daha önce emniyet ve savcılıkta verdiği ifadeleri aynen tekrar ettiğini belirten Çetin Sarıca, isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. 

“İSİM BENZERLİĞİ OLMA İHTİMALİ YÜKSEKTİR” 

İzmit Belediye Başkanı'nın siyasi danışmanı olduğunu ifade eden Sarıca, gizli tanığın beyanlarını kabul etmediğini belirterek, "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Zaten buna ilişkin dosyada delil de yoktur. Gizli tanığın beyanlarını kabul etmiyorum. Kaldı ki isim benzerliği olma ihtimali yüksektir. İmar Müdürü'nün adı da Çetin'dir." dedi. 

“GÖKHAN ERCAN İLE AİLECEK GÖRÜŞÜYORUZ” 

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile uzun yıllardır arkadaş olduklarını söyleyen Sarıca, banka hesaplarındaki para hareketlerine de açıklık getirdi. "Gökhan Ercan ile 2002 yılından beri güzel bir arkadaşlığımız vardır. Ailecek tanışırız. Dönem dönem ekonomik olarak birbirimize yardım ettik. Para akışı miktarlarına bakıldığında bunlar ufak meblağlardır. Ayrıca 5 bin TL'lik hesap hareketi pişmaniye alımına ilişkindir." ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK DURUMUNU ANLATTI 

Savunmasında kişisel durumuna da değinen Sarıca, 16 yaşında bir oğlu olduğunu, insülin hastası olduğunu ve pandemi döneminde yoğun bakım süreci geçirdiğini söyledi. Eşinin işi nedeniyle sürekli şehir dışında bulunduğunu belirten Sarıca, bu hususların değerlendirilmesini isteyerek, "Suçsuzum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum." dedi. 

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar