BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Bakanlık harekete geçti: 30 bin personel alınacak!

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul güvenliğini artırmaya yönelik kapsamlı bir uygulama hayata geçiriliyor. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak çalışması kapsamında Türkiye genelindeki okullarda güvenlik önlemleri güçlendirilecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2026 09:14
Abone OlGoogle News

Hazırlanan plan doğrultusunda, İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) üzerinden 30 bin güvenlik personeli istihdam edilecek. Görevlendirilecek personelin dağılımı ise 81 ilin valilikleri tarafından yapılacak. Yeni dönemde güvenlik görevlileri okul giriş ve çıkışlarını denetleyecek, okula gelen kişilerin kontrollerini sağlayacak. Şüpheli durumlarla karşılaşılması halinde emniyet ve jandarma birimlerine anında bilgi verilecek. Ayrıca güvenlik personeline dedektörle üst araması yapabilme yetkisi de tanınacak. 

 

İLETİŞİM NOKTASI OLACAK 

Uygulamayla birlikte güvenlik görevlileri, okul yönetimi ile kolluk kuvvetleri arasında koordinasyonu sağlayan ilk iletişim noktası olarak görev yapacak. Öte yandan İçişleri Bakanlığı'nın daha önce valiliklere gönderdiği genelge kapsamında risk analizine dayalı güvenlik planlaması, erken uyarı sistemi, hızlı bilgi paylaşımı ve kamera altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar da sürdürülecek.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar