BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Bakan Işıkhan açıkladı: Destek programı 3 yıl daha uzatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, imalat sanayisinde istihdamın korunmasına yönelik hayata geçirilen İstihdamı Koruma Destek Programının kapsamının genişletildiğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2026 11:50
Abone OlGoogle News

Yeni düzenlemeyle programın süresi üç yıla uzatılırken, 2026-2028 döneminde sektöre 187,5 milyar liralık destek sağlanması planlanıyor.

DÖRT AYDA YAKLAŞIK 8,9 MİLYAR LİRA ÖDEME YAPILDI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Işıkhan, nisan, mayıs, haziran ve temmuz aylarını kapsayan dört aylık dönemde imalat sanayisinde çalışan 1 milyon 394 bin 651 sigortalı için toplam 8,9 milyar lira destek ödemesi gerçekleştirildiğini bildirdi.

YIL SONUNA KADAR 51 MİLYAR LİRALIK DESTEK

Program kapsamında istihdamını koruyan işletmelere desteklerin yıl sonuna kadar süreceğini belirten Işıkhan, 2025 sonuna kadar toplam 51 milyar liralık kaynak aktarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

2026-2028 DÖNEMİNDE 187,5 MİLYAR LİRA KAYNAK

Destek programının süresinin üç yıla çıkarıldığını açıklayan Işıkhan, "Attığımız yeni adımla birlikte programımızı 2028 yılına kadar uzatıyoruz. Bu kapsamda 2026-2028 döneminde toplam 187,5 milyar liralık kaynağı imalat sanayimizin hizmetine sunacağız. Üretimi ve istihdamı güçlendiren politikalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin istihdamı korumalarına katkı sağlanması ve üretim kapasitesinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar