Ayakkabıcılar Çarşısı yaz sezonuna hızlı girdi
İzmit’in köklü alışveriş noktalarından biri olan Ayakkabıcılar Çarşısı, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte hareketlenmeye başladı.

1853 yılında kurulan ve kentin en eski çarşılarından biri olarak bilinen çarşıda, sandalet, terlik ve yazlık ayakkabı çeşitleri vitrinlerde yerini aldı.
TERLİK 300 TL
Esnafın verdiği bilgilere göre kadın sandaletleri 880 TL’den satışa sunulurken, topuklu terlik modellerinin fiyatı 1.100 TL’ye kadar çıkıyor. Günlük kullanım için tercih edilen terlikler ise 300 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.
Erkekler için üretilen hakiki deri sandaletlerin fiyatı ise 1.500 TL seviyesinde. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların özellikle rahat ve hafif ayakkabılara yöneldiğini belirten esnaf, önümüzdeki haftalarda yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini ifade etti.
Tarihi atmosferi ve köklü geçmişiyle dikkat çeken Ayakkabıcılar Çarşısı’nda yazlık ayakkabı alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar, farklı model ve fiyat seçenekleriyle karşılaşıyor. Esnaf, sezonun başlamasıyla birlikte satışların da hareketlendiğini belirtiyor.
Hatice Hünerel








