BIST14.641,56%0.45
USD48.2387%0,23
EURO55,8944 %-0.4
ALTIN6.908,74 %-3.0

ATM'lerde bir devir kapanıyor!

Bankacılık sektöründe ATM'lerin kullanım şekli değişiyor. Fiziksel tuş takımı bulunmayan yeni nesil ATM'ler yaygınlaşırken, şifre ve işlem onayları cep telefonu üzerinden gerçekleştiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2026 13:49
Abone OlGoogle News

“Kartsız ve tuşsuz ATM” olarak kullanılan sistemde müşteriler, bankanın mobil uygulamasından hesabını ve çekeceği tutarı seçiyor. İşlem QR kod veya tek kullanımlık doğrulama koduyla ATM'ye iletiliyor ve cihaz yalnızca parayı teslim ediyor.

 

Yeni sistemle birlikte ATM'lerdeki fiziksel tuş takımlarının ve kart girişlerinin azaltılması hedefleniyor. Böylece kart kopyalama, gizli kamera ve şifre ele geçirme gibi yöntemlere karşı güvenliğin artırılması amaçlanıyor.

Türkiye'de de bankaların mobil uygulamalarındaki QR kodla para çekme özelliği halihazırda kullanılıyor. Yeni nesil ATM'lerin yaygınlaşmasıyla cep telefonunun para çekme işlemlerindeki rolünün daha da artması bekleniyor.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar