BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Ata mirası yeniden filiz verdi: Körfez'de ilk siyez hasadı

Körfez'de doğal yöntemlerle yetiştirilen ata tohumu siyez buğdayında ilk hasat gerçekleştirildi. Kimyasal kullanılmadan üretilen siyez buğdayı, düzenlenen hasatla tarladan kaldırıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2026 11:24
Abone OlGoogle News

Anadolu'nun binlerce yıllık tarım mirasını yaşatmak ve ata tohumlarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Körfez'in Siyesi Platformu öncülüğünde, Naip Mahallesi'nde ekimi yapılan 14 kromozomlu siyez buğdayı ilk ürününü verdi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün destekleriyle yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen ilk hasat, üreticiler için de önemli bir dönüm noktası oldu.

Üretim sürecinin hiçbir aşamasında kimyasal gübre, ilaç veya yapay katkı maddesi kullanılmadı. Tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen siyez buğdayı, bölgenin temiz toprak yapısı ve sürdürülebilir tarım potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

Titizlikle planlanan hasat çalışmaları tarla başında gerçekleştirildi. Doğal koşullarda yetişen ve genetik yapısı korunan ata tohumu siyez buğdayı, özenle toplanarak muhafaza altına alındı.

 

İHA
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar