BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Altını olanlar havaya uçtu!

ABD ile İran arasında Hürmüz Boğazı'ndaki deniz trafiğinin yeniden normale dönmesine yönelik bir anlaşma sağlanabileceğine dair beklentiler, küresel piyasalarda risk algısını değiştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2026 16:53
Abone OlGoogle News

Enflasyon baskılarının hafifleyeceği ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı ihtimalinin azalacağı yönündeki beklentiler, kıymetli metallere güçlü alımlar getirdi.

 

Bu gelişmelerin etkisiyle ons altın gün içinde yüzde 4'ü aşan yükselişle 4.200 dolara kadar çıkarken, gümüş de yaklaşık yüzde 4 değer kazanarak 62,22 dolara yükseldi ve 7 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Platin ve paladyum fiyatlarında da artış yaşandı.

 

Piyasalardaki iyimserliği, Katar'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin geçici anlaşma taslağının hazırlandığını açıklaması ve ABD, İran ile Umman arasında uzlaşmaya yaklaşıldığına yönelik haberler destekledi.

 

Öte yandan, son dönemde Çinli kurumsal yatırımcıların altına yönelik talebinin artması da ons altının 4.000 dolar seviyesinin üzerinde kalmasına katkı sağladı. Orta Doğu'daki diplomatik temasların hız kazanmasıyla birlikte değerli metallerdeki yükseliş ivmesi güçlendi.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar