BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Altında son 6 haftanın en kötüsü! Kritik uyarı geldi

Altın piyasasında satış baskısı güçlenirken, ons altın son 6 haftanın en sert haftalık düşüşünü yaşamaya hazırlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2026 09:13
Abone OlGoogle News

17 Temmuz sabahı ons altın 3.992 dolardan, gram altın ise 6.050 TL seviyesinden işlem gördü. Kapalıçarşı'da fiziki gram altın yaklaşık 6.080 TL'den satılıyor.

 

Haftalık bazda ons altında kayıp yüzde 3'ü aşarken, gram altındaki düşüş de yüzde 2,8'e ulaştı. Böylece ons altın, son haftaların en zayıf performansını sergiledi.

 

ALIM FIRSATI

Öte yandan Bank of America (BofA), yayımladığı analizde ons altının 3.702-3.605 dolar bandına kadar gerileyebileceği uyarısında bulundu. Banka, olası geri çekilmelerin uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı oluşturabileceğini değerlendirdi. Buna karşın Fidelity cephesi, altının uzun vadeli yükseliş potansiyelini koruduğunu belirterek, petrol fiyatları ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararlarının piyasadaki yön açısından belirleyici olacağını ifade etti.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar