BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

400'den fazla şubesi vardı! Ünlü tatlıcıda hile çıktı

Bir dönem Türkiye genelinde 425 şubeye ulaşan Ekleristan, bu kez Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesiyle gündeme geldi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2026 09:09
Abone OlGoogle News

Bakanlığın 2 Temmuz 2026 tarihli denetim sonuçlarına göre, Ekleristan markasıyla satışa sunulan 11 Şubat 2026 üretim tarihli "Antep fıstıklı ekler" ürününde yapılan analizlerde, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği kullanıldığı tespit edildi. Gıda mevzuatına göre, etikette belirtilen ham madde yerine daha düşük maliyetli farklı bir bileşenin kullanılması taklit ve tağşiş kapsamında değerlendiriliyor.

İFLAS KARARI VERİLMİŞTİ

Pandemi döneminde hızla büyüyen Ekleristan, franchise sistemiyle 52 ilde 425 şubeye kadar ulaşmıştı. Ancak yaşanan mali sıkıntıların ardından Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin konkordato talebini reddederek 1 Nisan 2026 itibarıyla iflasına karar vermişti. Şirket, şimdi de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hile listesinde yer aldı.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar