BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

Ercan, Yıldızlı ve Sirmen      

Tuğrul Kırankaya

Abone OlGoogle News
05 Şubat 2026 18:02

Çarşamba güne yoğun ve erkenden başladık.

CHP İzmit İlçe başkanı Gökhan Ercan ve yönetim kurulunda bulunan 3 arkadaşı 09.30’da kahvaltıya geldiler.

Su böreği, simit ve poğaçanın yanında bol bol çay içtik.

7 Şubat Cumartesi saat 11.30’da Dolphin Nikah Salonu Fuaye Alanı’nda gerçekleştirecekleri imza törenine davet edildik ve İzmit’ten bahsettik.

Mahalle temsilcilerinin değişmesini de, İzmit İlçe’nin çalışmalarını da konuşup, beraberce tartıştık. Başkana da hak verdik tabii ki…

CHP İzmit emin ellerde ve iyi yönetiliyor. Bu konuda gönlünüz ferah olabilir. Gökhan Ercan başkanlığında, yönetim de uyum içerisinde çalışıyor.

Sarıldık, kucaklaştık ve yolcu ettik.

Tam masama oturup yazı yazmaya başlayacağım ki, ofisin kapısı çaldı.

Kocaeli vekilimiz Harun Yıldızlı.

İsmet Çiğit’in cenazesi sonrasında her hafta telefonla görüştük ama yoğunluğundan taziye için gelememişti. Hem onu gerçekleştirdik, hem de kendisinden siyasi açıklamalarını dinledik.

Harun Yıldızlı ile tanışıklığımız ortaokul zamanımızdan başlar. Hiç kopmadan, en ufak sarsılmadan da devam eder.

Benim gözümde her zaman yeri ayrıdır. Güvenir, peşinden her daim giderim. Doğru ve dürüst insandır. İl başkanlığı döneminde de, vekillik zamanında da çizgisi aynı kalmış, devam etmiştir.

Babadan, atasından Cumhuriyet Halk Partilidir. Her kademede yer almış, benim gibi İzmit sokaklarında büyümüş bizlerden biri olmuştur.

Emeklilerin maaşlarının yetersizliğinden defalarca bahsetti. İzmit’te Sefa başkan döneminden kalma eserlerden sonra hiçbir şey yapılmadığını anlattı.

Metronun aslında çok önemli bir proje olduğunu ama ne zaman tamamlanacağını, bunun yanında tramvay çalışmalarının aslında çok geç başladığını ve ne zaman tamamlanacağını merak ettiğini ifade etti.

Çöp fabrikasının nereye yapılacağına ne zaman karar verileceğini sordu. Haddehanenin ÇED raporu sonrasında ne zaman yapılıp, yapılmayacağının açıklanacağını sordu. Derince Liman yolunun, Başiskele kavşağının ne zaman tamamlanacağını sordu.

Bu kentte ne zaman başlayan işlerin tamamlanacağını ve hizmete alınacağını kendi gibi herkesin merak ettiğini anlattı.

Elektrikle ilgili kesintilerin, Kocaeli bölgesinde bahsedilen iyileştirme çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını sordu.

Yuvacık Barajı olmasaydı, bu kentte ne olurdu sorusunu üstüne basa basa tekrarladı. Sefa Sirmen’in sırf Yuvacık Barajı projesi yüzünden aldığı siyasi yasaktan ve cezalardan dolayı sağlığını bile kaybettiğini ifade etti.

Kocaeli milletvekilimiz Harun Yıldızlı gerçekten çok dertliydi. Bu kentin imkanlarının gerektiği gibi kullanılmadığını, en önemli Büyükşehirlerden birisi olduğumuzun farkında bile olunmadığını söylemeye çalıştı.

Vergide en öndeyiz ama aldığımız hizmette kaçıncı sıradayız sorusunu da aklımıza getirmemizi sağladı.

Sarıldık, kucaklaştık ve Harun Yıldızlı vekilim ve ekibini de yolcu ettik.

Masama rahat bir şekilde oturup, günlük rutin işlerimi tamamladım.

Saat 15.00’de önemli bir randevumuz daha vardı. Haftalar öncesinden görüşmüş ve Sefa Sirmen başkandan rahmetli İsmet Çiğit hakkında röportaj yapmak için sözleşmiştik.

Sefa başkanında sağlık sorunları, İsmet abi gibi ayak damarlarında sıkıntıları vardı. Uzun zamandır ertelediği tedavilerine başlamış, birkaç operasyonda geçirmişti.

Cenazeye çok istese de katılamamış, doktorundan gerekli izinleri alamamıştı.

Telefonda sesi çok iyi gelmesine rağmen, Çiğit’ten tecrübe kazandığım için giderken akılımda tereddütlerim de vardı. Ama hiç düşündüğüm ve korktuğum gibi olmadı.

Sefa Başkanı sağlığına kavuşmuş ve eskiden olduğu gibi çok iyi gördüm. Keyifliydi. Neşesi, gülümsemesi aynı şekilde yerli yerindeydi.

15-20 gündür çok daha iyi duruma geldiğini ve Marmaris günlerinde yürüyüşlere başlayacağını ifade etti.

İsmet Çiğit’ten, aralarındaki yakın ilişkiden bahsetti. Vefatı sonrasındaki üzüntüsünü, İzmit’in çok büyük bir gazetecisini kaybettiğini anlattı.

“Çiğit isteseydi, İzmit’in en zengin insanı olacak güce sahipti ama o gazetecilik yapmak için mücadele etti. Hep doğruları yazdı, yazmaya da devam etti” diye belirtti.

Pazartesi günü Mavi Kocaeli Gazetesi’nde Sefa Sirmen röportajını bütün ayrıntılarıyla birlikte okuyabilirsiniz.

Cuma günleri Hurşit Güneş’i telefonla aramaya devam edecek ve İsmet Çiğit’in hayat biçimi haline gelen ritüelini devam ettirmeye çalışacağımdan daha önce bahsetmiştim.

Pazartesi günleri de Sefa Sirmen başkanı aramak için izin istedim. Çok memnun olacağını, seve seve Çiğit’in vefatından sonra benimle konuşmaktan ve aynı ritüeli yaşatmaktan duyacağı keyfi belirtti.

İsmet Çiğit’in vefatı sonrasında da onun isminin ve fikirlerinin yaşatılması konusundaki kararlılığımı başkana da biraz anlattım.

Evinde bizi ağırladığı için kendisine teşekkür edip, sarılıp, kucaklaşıp vedalaştık.

Mavi Kocaeli Gazetesi’nde İsmet abinin odasında kendisini ağırlamak için de sözleştik. En kısa zamanda ziyaretin gerçekleşeceğine de eminim.

Efsane Başkan’la geçirdiğim birkaç saatten çok mutlu oldum. Anlattıklarını adeta ağzımız açık dinledik ve belediyenin yokluklar içerisindeyken İzmit ve Kocaelispor için ne mücadeleler verdiğini kendi ağzından dinledik.

Bir kez daha efsane olmasının gerçekliğini anladık.

Bu tecrübe ve birikimin CHP tarafından değerlendirilmesi için ülkemizde artık daha ne olması, neler yaşanması gerekiyor?

Sefa Sirmen’in yeniden aktif politikada yer alması ve ülkemize faydalı hizmetler vermek için önünün açılması gerekiyor.

Benden söylemesi.

   

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar

    Tuğrul Kırankaya

    mavikocaeli.com.tr köşe yazarı

    Tüm Yazıları