TOKİ'den geldiğini sananlar 5 bin lirasını kaybediyor!
SMS dolandırıcılığına karşı yapılan uyarılara rağmen yeni bir yöntemle çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği ortaya çıktı. Son günlerde “Yenievim” adıyla gönderilen mesajlarla, TOKİ başvurusu yapılabileceği iddiasıyla sahte e-Devlet bağlantıları paylaşıldı.

Mesajlardaki linke tıklayan kullanıcılar, e-Devlet ekranını andıran sahte bir sayfaya yönlendirildi. Kişisel bilgilerin görüntülenmesiyle güven sağlanan bu ekranda, sözde TOKİ konut kampanyasına katılım için 5 bin liralık başvuru bedelinin verilen IBAN numarasına gönderilmesi istendi.
Dolandırıcılar, başvurunun iptal edilmesi halinde paranın iade edileceğini öne sürerek kullanıcıdan onay talep etti. Onay verip parayı gönderen çok sayıda kişi, dolandırıldığını daha sonra fark etti.
Edinilen bilgilere göre, son haftalarda bu yöntemle yapılan dolandırıcılıklara ilişkin CİMER’e, bankalara, emniyet birimlerine ve şikayet platformlarına yüzlerce başvuru yapıldı. Yetkililer, vatandaşları benzer mesajlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Haber Merkezi




