Tapuda büyük değişiklik! Herkes ödemek zorunda
Gayrimenkul alım satımlarında yıllardır süren “rayiç bedelden düşük gösterme” dönemi sona eriyor.

Tapu dairelerinde sıkı denetim başlıyor; beyan edilen değerle gerçek değer uyuşmazsa hem alıcı hem satıcı cezalandırılacak.
İKİ TARAFTA SORUMLU TUTULACAK
Yeni düzenlemeye göre eksik beyan artık sadece satıcıyı değil, alıcıyı da ilgilendiriyor. Satış bedelinin düşük gösterilmesi durumunda her iki taraf da cezaya tabi olacak. Tarafların kendi arasında anlaşması artık riski ortadan kaldırmıyor.
BANKALAR TAKİPTE OLACAK
Ödemelerde bankalar kilit rol oynayacak. Para transferlerinde açıklamalar net olacak, şüpheli işlemlerde ek belge istenecek. Elden veya kayıt dışı ödemeler neredeyse imkânsız hale geliyor.
Uzmanlar 2026’yı gayrimenkul piyasası için bir milat olarak görüyor. Artık gerçek bedel beyanı bir zorunluluk, düşük bedel gösterme uygulaması tarihe karışıyor.
Haber Merkezi





