BIST10.275,75%0.46
USD39.8765%0,13
EURO47,0177 %0.41
ALTIN4.274,48 %0.35

Soydabaş’a ihraç mı edilecek?

İzmit Belediyesi'nin yeni yılın ilk Meclis toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda, AK Partili Meclis Üyesi  Engin Uçar bir konuşma yaparak, tramvay çalışması sırasında iş yerleri yıkılan iki esnafa yeniden alkol ruhsatı verilmesini istedi. Yapılan oylamada oy çokluğu ile bu iki esnafa alkol ruhsatı verilmesine karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021 09:29
Abone OlGoogle News
Verilen karar sonrası mecliste gerginlik yaşandı. Engin Uçar ile diğer AK Partili üye Hayrettin Ünlü birbirlerinin üzerine yürüyerek, karşılıklı hakaretlerde bulundu. Yaşanan bu olaylar sonrasında AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney bir açıklama yaparak Meclis Üyesi Engin Uçar’ın ihraç istemiyle disipline sevk edileceğini duyurdu. Diğer yandan ihraç isteminin AK Parti Gurup Sözcüsü Mustafa Soydabaş için de geçerli olduğu anlaşıldı. Güney’in bu durumun ortaya çıkmasında “dolaylı olarak” neden olanlardan kastettiği kişinin Soydabaş olduğu öğrenildi. Mustafa Soydabaş, oylama sırasında çekimser kalmıştı. Her iki AK Partili Meclis üyesinin ihraç edilmesi sonrası Cumhur İttifakı’nın mecliste çoğunluğu kaybetme riski bulunuyor. 

"DİREKT VE DOLAYLI OLARAK NEDEN OLANLAR..."

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney yaptığı açıklamada," İzmit Belediye Meclisinde daha önce de gündeme gelen alkollü mekanların açılmasıyla ilgili AK Parti Grubu olarak aldığımız karar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Gündemden düşen bu konu, bugün yapılan İzmit Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında Meclis Üyemiz Engin Uçar tarafından yazılı önergeyle yeniden gündeme taşınmış ve yapılan oylamada komisyona havale olmadan, önergenin direkt kabulü şeklinde sonuçlanmıştır. AK Parti, kurumsal bir partidir. Bu tür kararlar ilgili kurullar ve komisyonlar tarafından istişare edilerek ortak görüşle alınır ve uygulanır. Daha önce aynı konuyla ilgili AK Parti Grubumuz tarafından alınan karar da bu şekilde olmuştur. Ancak son meclis toplantısında Engin Uçar bu prosedürlere uymadan kendi başına hareket ederek, daha önce partimizin ortaya koymuş olduğu tutuma aykırı bir sonuç çıkmasına sebebiyet vermiştir. AK Parti tüzüğü ve kurumsal kimliği gereği bu tür eylemlerin neticeleri hakkında yapılacaklar bellidir. AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı olarak bu durumun ortaya çıkmasına direkt ve dolaylı olarak neden olanlar hakkında ihraç istemiyle Disiplin Soruşturması başlatılmasının İl Başkanlığımızdan talep edileceği saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

1 Yorumlar
    1. Facebook'ta Paylaş
    2. Twitter'da Paylaş
    3. Whatsapp'ta Paylaş
    4. Yorum Bağlantısı Kopyala
    5. Şikayet Et
    Hamdi 5 ay önce
    Allah rahmet eylesin. Fındıklık ne alaka onu anlamadım.