BIST12.668,52%1.70
USD43.2797%0,13
EURO50,1988 %-0.1
ALTIN6.358,87 %-0.5

SGK borcu olan herkesi ilgilendiriyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu, prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 2026/7 sayılı yeni genelgeyi yayımladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2026 19:01
Abone OlGoogle News

Düzenleme ile teminat şartları esnetildi, ödeme süreçlerine kolaylık sağlandı.

Daha önce 50 bin TL olan teminat göstermeden taksitlendirme sınırı 250 bin TL’ye çıkarıldı. Bu tutarın altındaki borçlar için banka ya da gayrimenkul teminatı aranmayacak.

ESNAF VE ÇİFTÇİYE KOLAYLIK

Esnaf ve tarım Bağ-Kur’lular, borçlarını taksitlendirmeleri halinde “Borcu Yoktur” belgesi alabilecek. Böylece ticari ve resmi işlemler aksamadan sürdürülebilecek.

TAKSİT AKSATMA HAKKI ARTIRILDI

SGK, ödeme güçlüğü yaşayanlar için taksit aksatma hakkını 3’ten 4’e yükseltti. Bir yıl içinde dördüncü gecikmede yapılandırma bozulacak.

YENİDEN BAŞVURU VE KADEMELİ ÖDEME

Önceki yapılandırması bozulanlar, borçlarını kapattıktan sonra yeniden başvuru yapabilecek. Ödeme gücü sınırlı olanlar için ilk 6 ay yarım taksitli ödeme planı uygulanabilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin SGK birimlerine başvurması ve ilk taksiti yatırması yeterli olacak.

Haber Merkezi
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar