Müsilaj Marmara’ya bela oldu!
Haftalardır Marmara’yı esir alan Deniz Salyası’nın ilk çıktığı yer alan Darıca sahillerindeki acı manzara kötü tablo gözler önüne serdi. Çevre Bakanlığı seferberlik başlatmasına rağmen sanayi temelli kirlilik deniz yüzeyini içler acısı hale soktu.
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2021 16:37

MARAMARA’YI BU BELADAN KURTARMAK GEREKİYOR
Marmara’nın başına adeta bela olan Deniz salyasına karşı, Cumhurbaşkanlığı düzeyinde olağanüstü seferberlik başlatıldı. Geçtiğimiz hafta ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 22 maddelik eylem planı açıklayarak Müsilaj belasından kurtuluş için start vermişti. Kurum’un ziyareti ve Belediye Başkanları, valililer, Çevre Müdürleriyle yaptığı toplantılar sonrası tüm kurumlar olağanüstü harekete geçti. Ancak Marmara’daki sorunun kısa sürede çözülmesi zor görünüyor. Çünkü deniz yüzeyinde biriken salyalar, temizlendikçe yenilerine bırakıyor.
SANAYİ TESİSLERİ DENİZİ KİRLETİYOR
Körfez’deki kirliliği sanayi temelli olduğu biliniyor. Dipten gelen salyalar temizlendikçe yenileriyle yer değiştiriyor. Arıtma tesislerinin yetersizliği de faciaya davetiye çıkartıyor. Yaşanan bu kötü manzaraya rağmen halen daha bir çok sanayi kuruluşunun atıklarını denize bıraktığı iddia ediliyor. Gazetemizin objektiflerine takılan pislik örtüsü acil eylem planının bir an evvel uygulanması gerektiğini gözler önüne seriyor. Deniz canlılarını da tehdit eden bu duruma karşı topyekun mücadele şart.
0 Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!
İlk yorum yazan siz olun!