Kursiyer olduğu yere koordinatör oldu
İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İzmit Kadın Girişimciler Merkezi(İZGİM), kadınları istihdam alanında desteklemeye ve hayatlarına yeni bir amaç katmaya devam ediyor
Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2021 14:15

HÜRRİYET’E YAZDIĞI DİLEKÇE İLE HAYATI DEĞİŞTİ
1967 yılında İzmit’te dünyaya gelen Fehime Akar, mozaik sanatı ile ilk olarak 5 yıl önce İZMEK’te tanıştı. Birçok farklı kursa giderek kendini farklı alanlarda da geliştiren Akar, İZMEK yılsonu sergisinde hiç tanımadığı birinin kendi yaptığı ürünü satın almasıyla büyük bir mutluluk yaşadı ve ardından mozaik sanatına ağırlık verdi. Zaman içerisinde başarılı çalışmalara imza ata Fehime Akar, İzmit Belediyesinin çeşitli stantlarında da boy gösterdi. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e yazdığı dilekçe sonrası hayatı tamamen değişen Akar, imza attığı başarılı çalışmalar sonrası İZGİM de koordinatörlük görevine getirildi.
AKAR, “KADINLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
İZGİM de görev aldığı için büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Fehime Akar, “İZGİM’in kadınlar için çok önemli bir istihdam merkezi olduğunu düşünüyorum. İZGİM de uyumlu, belli bir seviyede işlerine önem veren ve sanatı profesyonelce yapan kişiler ile çalışıyoruz. Burada şu anda yalnızca kendimize çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde düzenimizi oturtarak yavaş yavaş toplu siparişler alabilecek duruma geleceğiz. İzmit Belediyesinin günü birlik kurmuş olduğu sabit satış noktalarının bu tür el sanatlarının ve el emeğinin tanıtılması hususunda çok büyük önemi var. Önceliğimiz tanıtım, ardından satış konusunda en iyisine ulaşmaya gayret göstereceğiz” dedi.
“ADIM ATMAKTAN KORKMAYIN”
Öğrencilikten başlayarak koordinatörlüğe kadar uzanan zorlu bir yolcuğu geride bırakan başarılı iş kadını, yeni bir yola çıkmak adına cesarete ihtiyacı olan kadınlara da seslendi. Zor ancak güzel bir yol olduğunun altını çizen Akar, “Öğrencilikten başlayarak atölye koordinatörlüğüne giden zorlu ancak bir o kadar da güzel bir yolculuk yaptım. Her zaman, kadınların her şeyi başarabileceklerine olan inançlarını asla kaybetmemeleri gerektiğini ve el emeklerini farklı platformlarda değerlendirerek kazanca dönüştürebileceklerini gördüm. Bu konuda İZGİM ve İzmit Belediyesinin herkese fırsat sağladığını yakından görüyor ve biliyoruz. Adım atmak için daha neyi bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
0 Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!
İlk yorum yazan siz olun!