Kocaeli’de turşuya rağbet artıyor!
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte sofraların vazgeçilmezi turşu, vatandaştan rağbet görmeye başladı.
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan turşu, kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşın sofrasında yer almaya başladı. Kocaelililer tarafından oldukça rağbet gören turşu, sindirime yardımcı olan, bağışıklığı güçlendiren, metabolizmayı hızlandıran, kabızlığa karşı iyi gelen ve sağlığa faydalı diğer etkileri ile vatandaşın bağışıklık sistemini kış aylarına hazırlıyor. Turşu satışının yavaş yavaş arttığını ifade eden Kocaelili turşu esnafı, turşuya rağbetin en çok Ramazan ayında ve kış aylarında olduğunu belirtti.
KOCAELİ’DE TURŞU FİYATLARI NE KADAR?
Kocaeli’de el yapımı turşunun kilosu 120 lira iken bardak fiyatı ise 15 lira. Esnafın değerlendirmesine göre vatandaşın en çok tercih ettiği turşular ise kornişon, pancar, acı biber ve lahana turşuları.