Kocaeli Afete Hazırlandı
2021 yılı Ulusal Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanan TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planı Saha Tatbikatı Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2021 10:27

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
Vali Seddar Yavuz’un telsizden yaptığı anons ile tatbikat başlatıldı.
AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türk Kızılayı, 112 Acil Servis, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, çeşitli kuruluşlar ile gönüllülerden oluşan 220 kişi 41 araçla, tatbikat senaryosunu titizlikle gerçekleştirdiler. Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren ve gerçeği aratmayan tatbikatın ardından basına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, bölgemizin afet riski bakımından en yüksek bölgelerinden birisi olduğunu ve 1999 depremini de dikkate alarak hazırlıklarımızı en iyi şekilde yapmamız gerektiğini belirtti.
Tatbikatta görev alan çalışma gruplarına teşekkür ederek açıklamalarına devam eden Vali Yavuz: “Türkiye Afet Müdahale planı kapsamında hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Zaman zaman yaptığımız çeşitli tatbikatlarla da Kocaeli Afet Müdahale Planının uygulanabilirliğini, kurumlar arası iş birliğini ve koordinasyonu, kuruluşlar ve müdahale personelleri arasındaki ekip ruhunu ve senkronizasyonu takip ediyoruz. Bu kapsamda İstanbul merkezli, Körfez merkezli meydana gelebilecek herhangi bir depremde senaryoya uygun olarak bugün çok sayıda çalışma gruplarımızın katıldığı bir tatbikatı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ve 220 personel ile 41 araç ve 2 arama köpeğinin dâhil olduğu, tüm çalışma gruplarının da aktif olarak sahada bulunduğu tatbikatı hep beraber izledik. Bu yapılan çalışmalar özellikle aynı anda, elektronik ortamda izleniyor, takip ediliyor ve sonrasında da değerlendiriliyor.”
GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ ARTTIRMALIYIZ
Arama kurtarma ekiplerinin gönüllüğü fevkalade önemlidir diyerek gönüllüğünün altını çizen Vali Yavuz: “İstanbul merkezli bir depremde çok sayıda binanın yıkılabileceğini, çok sayıda insanımızın hayatını kaybedebileceğini ya da enkaz altında kalabileceğini hepimiz hesap ediyoruz, etmeliyiz. Dolayısıyla da gönüllülük esasına dayalı arama kurtarma ekiplerinin sayısını da niteliğini de arttırmalıyız. Kocaeli bu konuda bilinçli ve gerçekten kıymetli bir şehir. Bu işe emek veren derneklerimiz var, çok önemli kardeşlerimiz var. Bu vesile ile bütün arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyor, kutluyorve bu çalışmalara daha çok ağırlık verilmesini de özellikle tavsiye ve teşvik ediyorum.” Deprem ve afet bilincinin toplumda yerleşmesi bakımından basın mensuplarının önemli katkılar sunduğunu da belirten Vali Yavuz, basın mensuplarına emekleri ve gayretleri için teşekkür ederek sözlerini şu sözlerle tamamladı: “İnşallah afetle karşılaşmayız. Ancak afetle karşılaştığımızda en az zarar ve can kaybı ile geçirilmesi noktasındaki tedbirlerimizi hep beraber almak ve kendimizi bu konuda geliştirmek zorundayız.”dedi.
0 Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!
İlk yorum yazan siz olun!