KAOB'dan Özgür Özel’e haddehane dosyası
Kocaeli Akademik Odalar Birliği (KAOB), İzmit ve Kartepe bölgelerinde yapılması planlanan haddehane projesine ilişkin hazırladığı teknik değerlendirme ve çözüm önerilerini Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e iletti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında gerçekleşen ziyarette, projenin çevresel sürdürülebilirlik, halk sağlığı ve kamusal yarar açısından doğurabileceği olası etkiler ele alındı. KAOB heyeti tarafından bilimsel veriler ışığında hazırlanan teknik rapor ve çözüm önerileri Sayın Özel’e sunularak kentin hassasiyetleri ve yerel beklentiler paylaşıldı. Görüşmede, meslek odalarının bilgi birikiminin karar süreçlerine dahil edilmesi ve ortak aklın güçlendirilmesinin önemi vurgulandı.
Ziyarette Kocaeli Milletvekilleri Harun Yıldızlı ve Nail Çiler de yer aldı.
KAOB heyeti temasları kapsamında ayrıca Ali Mahir Başarır – Mersin Milletvekili ile de bir araya geldi.
KAOB yetkilileri, kentin yaşam alanlarını ve çevresini koruma sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirterek, bilimsel veriler doğrultusunda sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti. Nazik kabulleri ve yapıcı yaklaşımları dolayısıyla tüm yetkililere teşekkür edildi.
Ziyarete katılan KAOB Başkanları:
* Cuma Özdemir – KAOB Dönem Sözcüsü – Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bölge Temsilcisi
* Kadir Caner Karakadılar – Kocaeli Baro Başkanı
* Mehmet Ali Elma – TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri
* Sevil Bulutlar Şen – Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkan Yardımcısı
* Mehmet Murat Sevindik – İçmimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı
* Ali Cemil Akın – Kimya Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı
* Ercan Aydın – Maden Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi
* Gülşah Toprak Poyraz – Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı
* Ayşe Engin Arısoy – Kocaeli Tabip Odası Başkanı
* Mehmet Bostancı – Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı
* Uğur Saral – Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı









