BIST10.635,37%-0.5
USD40.5552%-0,3
EURO47,6152 %-0.4
ALTIN4.380,43 %-0.7

İzmit Belediyesi'nin işletmelerini SARBAŞ işletecek

İzmit Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, "Gölkay Yeni Cuma gibi işletmelerimizi belediyenin kendi şirketi SARBAŞ işletecek" dedi

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020 16:10
Abone OlGoogle News
İzmit Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştirildi. Katılımcılar koronavirüs tedbirleri kapsamında bu ayki meclise Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş yaptı. Diğer yandan gündemde olan Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırı düzenlemesi sebebiyle Azerbaycan'a destek amacıyla salona Azerbaycan bayrakları açıldı.

BAKANLIĞIN TALİMATI BEKLENİYOR
Meclis öncesi soru önergeleri okundu. Çorba çeşmelerinin ne zaman açılacağını soran Meclis Üyesi Aysel Demirtaş, “1 Haziran tarihinde normal düzene geçilmesine rağmen çorba çeşmelerinin hizmete girmediğini  görüyoruz” dedi. Cevap veren Başkan Hürriyet “Çorba çeşmeleri aynen devam edecek. Bir sıkıntı yok. Şu an düğünlerde bile yemek ikramı yasak. Bakanlığın talimatına göre hareket edeceğiz. Çorba çeşmeleri mobil olarak hizmet verecek” dedi.

İHALE İSTEYENLER RANT BEKLEYENLER
Vadi İzmit projesinin ihalesinin iptali için konuşan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet “Pandemi sebebiyle iptal ettik. Pandemi sürecinde ihalelerde yoğunluk olacağı için tedbir amaçlı iptal ettik” dedi. Yeni Cuma Çay bahçesi’nin ihaleye çıkmadan işletilmeye devam ettiğini hatırlatan MHP’li İlker Kazan, “İhaleye çıkmadan işletmesini kim yapmaktadır, ihalesiz işletilmesinin kanunen yaptırımı var mıdır?, çalışanların sigortasıyaptırılmakta mıdır?” diye sordu. Cevap veren Başkan Hürriyet “SARBAŞ eliyle işletilecek, ihale bekleyenler de rant bekleyenler galiba o yüzden bekliyorlar. İhaleye çıkacak ve belediye gelir elde edecek şekilde işletilecek” dedi. Bir sonraki meclis 3 Kasım tarihinde yapılacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!