BIST10.331,31%1.61
USD40.1684%0,20
EURO46,9562 %-0.0
ALTIN4.305,61 %0.51

İki köy birbirine bağlanacak

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2024 16:30
Abone OlGoogle News

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol ve köprü yapımı, üst yapı yenileme ve düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda Büyükşehir, Körfez Duraklı Mahallesi ile Alihocalar Mahallesini ayıran dere üzerine köprü inşa ederek iki mahalleyi birbirine bağlayacak. Söz konusu köprü 46 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğinde olacak.

Köprüde 24 adet kiriş montajlarının tamamlanması sonrasında panel montajı ve köprü yaklaşım yolunda terasman çalışmaları yapılıyor.

 

İKİ MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Körfez’de iki mahalleyi birbirinden ayıran dere üzerindeki köprünün kullanım ömrünün tamamlanması sebebiyle inşa edilen yeni köprü ve bağlantı yolu için hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 2 açıklıklı Alihocalar köprüsü ve bağlantı yolları kapsamında 271 metre uzunluğunda yol ve dere ıslah çalışması yapılacak. 14 bin metreküp kazı ve 2 bin 200 metreküp dolgu çalışmasının yapıldığı köprü için bin 730 ton plent miks temel, 1.400 ton asfalt serimi, 2 bin metreküp beton 185 ton demir, 5,5 ton yaya korkuluğu, 1.700 metreküp taş duvar, 500 metreküp blokaj ve 270 metrekare pere imalatı gerçekleştirilecek.

Bülten
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!